Три деца загинаха снощи при пожар във Видин
Три деца загинаха снощи при пожар във Видин / Дарик Враца

На 5 март в 20.58 часа чрез тел.112 в дежурната част на полицията е получен сигнал за възникнал пожар в обитаем в кв."Нов път", близо до животинския пазар на Сточна гара-Видин. Според първоначалната информация във фургона имало деца, които са заключени от външната страна с катинар.

Към мястото незабавно били насочени екипи на пожарната, полицията и спешна помощ. Огънят, обхванал изцяло фургона е потушен от три екипа на РСПБЗН. При пожарогасенето и последвалия оглед са открити телата на три деца – две момчета на 7 и 4 години и момиченце на 1,5 година. Установено е, че около 20 часа същата вечер децата са били оставени без надзор и заключени от 24-годишната им майка А.С. и 33-годишния баща А.С.

На местопроизшествието е извършен оглед. Днес ще бъде извършен повторен оглед на мястото, ще бъде назначена и пожаро-техническа експертиза за установяване на причините за пожара. Майката и бащата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа в РУП-Видин. По случая в ОДМВР-Видин е образувано досъдебно производство.