БСП ще правят паралелно преброяване на изборния резултат
БСП ще правят паралелно преброяване на изборния резултат / Дима Кирилова,Дарик радио

БСП ще направи всичко възможно, за да попречи  на ГЕРБ да подменят резултатите от изборите, категорична е депутатът от БСП Мая Манолова." Това ще направим като създадем организации по места за противодействие  на измамите, които готви  ГЕРБ  и чрез натиск върху управляващите да направят  минимални промени, които да гарантират ,че поне резултатите от изборите ще бъдат преброени относително честно.Ние ще искаме да бъдат допуснати наблюдатели във всички фази на изборния процес, опозицията да има представители в СИК и да имаме  заверени преписи от протоколите на всяка СИК.Ние се съмняваме ,че ГЕРБ се готви да подмени резултата от вота", коментира Манолова.

Важна задача пред БСП е предстоящият референдум. Манолова е категорична, че ще се опитат да мобилизират хората , за да има висока активност и резултата от референдума да е "За"."Това е начинът България да се развива като високотехнологична и модерна държава. Смаяни сме от поврата в отношението на ГЕРБ към предстоящия референдум, има раздвояване на личността там. След като те наложиха свой собствен въпрос, след като се регистрираха като ИК, който да агитира за предстоящия референдум, вчера неочаквано Бойко Борисов направи завой на 180 градуса и каза, че истинската позиция на ГЕРБ е против", заяви Мая Манолова.

Председателят на общинската структура на БСП Иван Каракашки заяви , че основната им задача са срещи с хората по места и разясняване на ползите от ядрената енергетика.До сега са обиколени селата Ябълково, Граница,Жиленци и Търновлак, до 25 януари ще се направят срещи във всички села, както и предстои голяма общоградска среща в Читалище "Братство" Кюстендил.

Иван Каракашки почерпи днес за именният си ден и получи пожелания за здраве, късмет и изборна победа.