Гигс: Рууни е доволен да свири втора цигулка след Ван Перси
Гигс: Рууни е доволен да свири втора цигулка след Ван Перси / Reuters

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс сподели, че Уейн Рууни няма нищо против да отстъпи мястото на основен реализатор за тима на новия си съотборник Робин ван Перси.

Английският нападател посрещна декември с едва два гола в актива си, но с нови „дубли“ срещу Рединг и Манчестър Сити сметката му набъбна на 6. От своя страна бившият капитан на Арсенал демонстрира далеч по-голямо постоянство и вече наниза 11 попадения във Висшата лига.

Гигс обаче не смята, че това е проблем за Рууни, като отчете, че до момента нападателят е лидерът по асистенции на „червените дяволи“ със седем завършващи подавания. „Уейн е от онзи тип играчи, които могат да бележат, но ако някой вкарва повече от тях, това не ги тревожи“, заяви уелският ветеран. „Той е достатъчно щастлив да създава голове за другите, както и да бележи важни попадения като онези в неделя.“

„Сега нещата са точно както когато Кристиано беше в отбора. Той вкарваше много голове, но досущ като Уейн, не е просто голмайстор. Рууни е по-важен. Той е катализаторът на всичко хубаво в играта ни“, добави Гигс.