Арестуваха във Варна обявен за общодържавно издирване
Арестуваха във Варна обявен за общодържавно издирване / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Обявен за общодържавно издирване софиянец е арестуван във Варна. 29-годишният мъж е издирван за извършени от него множество престъпления, част от които и въоръжени грабежи, съобщиха от местната полиция.

Една от последните му криминални прояви била на 24 ноември, когато бандитът нахлул в магазин за хранителни стоки във Варна, заплашил служителката с нож и откраднал 240 лева от касата. В края на миналия месец е регистриран и негов опит за грабеж в денонощен магазин.

Мъжът бил обявен за общодържавно издирване през юни 2011 г. заради извършени от него престъпления. През октомври тази година в търсенето на софиянеца, регистриран за закана за убийство, обсебване, хулиганска проява и измама, се включила и варненската полиция.

Акцията по задържането на столичанина била предприета, след като  криминалистите получили информация, че мъжът е забелязан на територията на морската столица. В хода на действията те установили, че криминално проявеният мъж е пребивавал във Варна от няколко години без адресна регистрация.

Мъжът е арестуван за срок до 72 часа. Работата по разследване на случаите продължава.