Внимавайте с паркирането, дори и в Синя зона!
Внимавайте с паркирането, дори и в Синя зона! / Дарик Враца

Акция за неправилно паркиране стартираха преди минути младежите от Ученическия общински съвет Враца заедно с представители на КАТ. На всички неправилно паркирани автомобили покрай които ще минат ще бъдат поставени стикери „Паркирал си неправилно. Помисли за нас.“ Стикерите ще бъдат поставяни на задното ляво стъкло за да не пречат на водача. „Трудно отлепващи са, но няма да повредят ничия кола, пробвали сме ги първо на нашите“, коментира за Дарик председателят на съвета Николай Николов.

Внимавайте с паркирането, дори и в "Синя зона!"
netinfo

Стикерите се поставят едва след разрешение на служителя на полицията. Първият такъв бе залепен на автомобил, който въпреки, че се намираше на платен паркинг, бе „настъпил“ пешеходна пътека. Следващите неправилно паркирали също бяха установени в Синята зона край съда. Те пък се намираха непосредствено преди пешеходна пътека, без да има оставено упоменатото в ЗДВП разстояние от 5 метра.

 

„Всеки ден работим по отношение на неправилното паркиране, обясни полицейският служител. Само този преди обед са санкционирани за това нарушение 21 водачи. Друг е въпроса, че автомобилите стават все повече, а местата за паркиране все повече недостигат“.

Според зам.кметът инж.Н.Йорданов тенденцията в големите градове по света е движението да се извежда извън централните им зони, с цел намаление на замърсяването, а не да се строят масово паркоместа“.

В началото на седмицата кметът на Враца инж.Иванов обясни, че акцията е добронамерена и има за цел да обърне внимание на водачите към съществуващия проблем. Снимките на всички автомобили, на които бъде поставен стикер ще бъдат публикувани в сайта на Община Враца.