/ Община Монтана
Туристическо изложение, което представя природни забележителности в седем области от България и Румъния откри в Монтана кметът Златко Живков. За популяризирането на красивото наследство си подават ръка три неправителствени организации  

Монтана представи резултатите от изпълнението на проекта по Програма ЗОВ

Агенцията за регионално развитие и бизнес център 2000-Монтана, АРРБЦ - Видин и Румънската асоциация за технологичен трансфер и иновации в Крайова. Те изпълняват общ трансграничен проект "Мрежа за устойчиво използване на природното наследство и ресурси в трансграничния регион.

Община Монтана

Като председател на агенцията в Монтана, която е водеща по проекта, кметът Живков, поздрави всички участници. Той им пожела да поддържат все така високо нивото на съвместните си изяви.

Монтана представи свои проект пред дипломати от централна Европа

Фактът, че река Дунав, която разделя България и Румъния, е втората по дължина граница в Европа, е добра предпоставка за разширяване на трансграничното ни сътрудничество, подчерта Живков.

На изложението във фоайето на Младежкия дом в Монтана са подредени 15 щанда с рекламни, информационни материали. Експонирани са и предмети от традиционни за двете страни занаяти, както и макети на защитени птици и животни. 

Община Монтана стартира ремонти за половин милион лева в селата

Представени са най-красивите местности и туристически атракции в седем области - Видин, Враца, Монтана, Плевен, Олт, Долж и Мехединци. По проекта досега бе направено приложение за мобилни устройства, което функционира като навигатор, с актуална информация в текст и снимки за туристическите забележителности в областите.

Приложението може да се изтегли безплатно от Apple App Store и Google Play под наименованието NATURE IN HAND. Освен това през април бе организиран демотур за фирми и сдружения, работещи в сферата на туризма и журналисти.

Трансграничният проект е на стойност 511 696 евро, осигурени от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.