/ iStock
Завърши цялостният ремонт на детския басейн във Враца, обяви кметът Калин Каменов пред журналисти.

„В момента се правят необходимите проби, като след завършването им - обектът ще бъде официално открит“, обясни Каменов. По думите му съоръжението не е работило почти 20 години, но със средствата, отпуснати от бюджета на общината - около 600 хил. лв., е извършен цялостен ремонт. Внедрени са мерки за енергийна ефективност - вътрешна изолация, хидроизолация на покрива, подменена дограма, нови настилки, подово отопление, ремонтирани санитарни помещения и съблекални. В рамките на строително-ремонтните дейности е осигурена достъпна среда и е изградена нова филтрираща система, каза Каменов. 

След пускането в експлоатация на спортното съоръжение децата на Враца ще се учат да плуват там, ще се провеждат и тренировките на по-малките възпитаници на спортните клубове, които ще се преместят тук след затварянето за ремонт на закрития плувен басейн.

През това време останалите спортни клубове, които тренират в големия басейн, ще могат да ползват басейна в Средно училище „Никола Войводов“, каза още кметът на Враца.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Мая Ценова/БТА