Обмислят пускане на автобусни линии, обслужващи промишлените зони на Враца
Обмислят пускане на автобусни линии, обслужващи промишлените зони на Враца / Община Враца

Линии на градския транспорт, които да обслужват промишлените зони на Враца, обмислят общинското ръководство и това на тролейбусното дружество, обяви днес кметът на Враца Калин Каменов. За целта ще бъдат използвани автобусите и микробусите, закупени от дружеството за обслужване на гражданите докато бе затворен площад „Софроний Врачански“. Площадът вече е отворен и 5-те автобуса заедно с 2-та микробуса вече не се използват. Проблем ще създават не ремонтираните с години пътища в източната промишлена зона. „Смятам, че с правилна експлоатация на автобусите можем да се справим докато получим необходимите средства по Целенасочената програма за развитие на Северозапада за ремонт на улиците в Източна промишлена зона“, обяви Каменов. По програмата се чакат 9 млн.лв. за рехабилитация на тези улици.

 

Каменов направи отчет на изразходените и получените средства от закупуването и експлоатацията  на автобусите и микробусите. По думите му през 2014 година, когато се е наложило да се спре тролейбусния транспорт за наемането на външна фирма, обслужваща линиите, са били изразходени 130 хил.лв., като през това време „Тролейбусен транспорт“ не е получавал каквито и да е приходи.

Сега за закупуване и експлоатация на превозните средства са изразходени 100 хил.лв., като в същото време в дружеството са влезли още 50 хил.лв. от билети. А самите транспортни средства остават в активите на общинското дружество. Две от тях ще се използват за превозване на желаещи да посетят първия фолклорен събор, който се открива на 24 юни край пещерата „Леденика“, обясни още кметът на Враца.