Нов физкултурен салон правят във видинско училище
Нов физкултурен салон правят във видинско училище / Община Видин

Кметът на община Видин Огнян Ценков присъства на тържественото откриване на новата учебна година в Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I“.

„За мен е изключителна чест, че днес съм гост на Природо-математическата гимназия, която носи името на един велик българин – екзарх Антим Първи.  Община Видин ще продължи да подкрепя усилията на ръководството за осигуряване на най-добрите условия за възпитание и обучение. Защото всички вие – учители и ученици, заслужавате това“ – каза в приветствието си Огнян Ценков. Той изказа благодарност на училищното ръководство и специално на училищното настоятелство в лицето на неговия председател Лиляна Цанова, тъй като то е пример за изграждане на една работеща връзка между гражданското общество, местната и държавната власт.

Видинският кмет подчерта, че в резултат на това общината е изработила и спечелила проект по Оперативна програма „Региони в растеж“, с който ще бъде извършена цялостна реконструкция на сградата на гимназията, ще бъде облагородено околното пространство и изграден нов физкултурен салон. „Пожеланието ми към всички вас е да дадете всичко от себе си и вашата гимназия да бъде сред водещите училища в цялата страна, както и досега!“ – с тези думи Ценков завърши словото си.

Директорът на училището Румяна Петрова благодари и отбеляза, че винаги, когато са потърсили съдействие от общинското ръководство, то е откликвало. Тя допълни, че бъдещият физкултурен салон ще е с размерите на спортна зала и в него ще могат да се провеждат състезания на местно и областно ниво.

Тържествен водосвет за успешно начало на учебната година отслужи НВП митрополит Дометиан.