Мостът при с. Краводер е в предаварийно състояние.
Мостът при с. Краводер е в предаварийно състояние. / Областна администрация Враца
Мостът до с.Краводер е в предаварийно състояние. Това е установила проверка на Инспектората по пътища и мостове към Агенция пътна инфраструктура /АПИ/.Информацията бе съобщена от областният управител на Област Враца Момчил Младенов на брифинг днес. Той уточни, че инспекцията е извършена  на 22.02.2017г.като от Инспектората са  направили и необходимите замервания на моста.

„Изготвен  е Доклад за извършена проверка, според който съоръжението е  класифицирано като намиращо се в  предаварийно състояние. Това го издига на по-високо ниво на приоритет и дава основание за по-бързо отпускане на средства за извършване на цялостна реконструкция на моста.“, допълни Момчил Младенов. Областният управител поясни, че според заключението на специалистите от АПИ , има необходимост от реконструкция на самата бетонна плоча и асфалтовото покритие на съоръжението.

„Като областен управител ще настоявам с писма за осъществяване на срещи за разрешаване на подобни наболели проблеми във Врачанско.“, заяви областният управител.

Младенов припомни, че през миналата седмица е провел работна среща с кметове на десетте общини в областта. „Освен информация за състоянието на речните корита, аз изисках да ми се докладва и за проблеми с инфраструктурата и главно пътищата във Врачанско. Сигнализираните участъци  ще бъдат включени в пътна карта на проблемните трасета в област Враца.“ , поясни Момчил Младенов. Областният управител пое ангажимент, че ще настоява чрез писма до Министерски съвет и съответните министерства за осъществяване на срещи, на които са  представи  проблеми и актуални теми от Врачанско.