Екшън в с. Крушовица
Екшън в с. Крушовица / снимка: DarikNews

Истински екшън се разигра във врачанското село Крушовица. Всичко започнало със сигнал до полицията на кмета на с. Галиче Ценко Чоков, който към 18 ч. вчера забелязал, че в землището на с. Крушовица трима режат с оксижен крепителните винкели на метален стълб. Стълбът е част от действащ далекопровод на „ЧЕЗ разпределение" АД. Ценко Чоков се опитал да спре кражбата и да установи кои са крадците, но те се качили на „ВАЗ 21310" и изчезнали в неизвестна посока. Кметът на с. Галиче намерил на мястото на престъплението кислородна бутилка и оксижен с горивни маркучи.

След десетина минути крадците се върнали до стълба и започнали да стрелят по Чоков, и отново избягали. За щастие стрелбата се разминала без убити и ранени. Дошлите на мястото полицаи иззели кислородната бутилка, оксижена и горивните маркучи, газова бутилка и деветте парчета от срязания винкел. Открити били и пет гилзи от изстреляните куршуми. На мястото било забравено и тъмно кафяво яке, в джоба на което е намерена личната карта на единия от крадците, жител на с. Крушовица, с инициали П.П.Н..

 

Екшън в с. Крушовица
netinfo

Кметът на с.Галиче Ценко Чоков, снимка:http://www.snimkapress.com

При претърсване на къщата му в селото са иззети бойни патрони за пушка „Манлихер" и други патрони от различен калибър, затвор на рама  за пушка тип карабина, водоусточив запалителен шнур, четири самоделно направени металотърсача и две черни, плетени шапки с прорези за очите и устата В двора на къщата открили и лекия автомобил, използван при кражбата на металния винкел. Колата е иззета.

В процеса на разследване е установена самоличността на тримата крадци, които са жители на с. Крушовица, криминално проявени, но не осъждани. Двама от тях се укриват от органите на реда, а третият е задържан за 24 часа, уточняват от Областната дирекция на МВР във Враца.