Домашен арест за братята, пребили Тодор
Домашен арест за братята, пребили Тодор / Дарик Враца

Окръжният съд във Враца постанови "домашен арест" за братята Десислав и Иван Дамянови, пребили до смърт 18-годишния Тодор. Прокуратурата внесе иск за мярка постоянно задържане под стража, а адвокатите на обвиняемите от своя страна поискаха домашен арест, парична гаранция или подписка. Според тях събраните до момента доказателства не дават основание за обосновано предположение, че те са извършители на престъплението.

Мярката може да бъде обжалвана в три дневен срок пред Апелативен съд София. Веднага след като се произнесе съдебният състав, Десислав Дамянов каза, че те са невинни, че не са нанесли нито един удар на Тодор, а самите те са били нападнати от него. Дори Десислав се е опитал да му окаже първа помощ. Той определи случая като нелеп инцидент и изказа съболезнования за починалото момче.

Пред съда се бяха събрали десетки хора, предимно младежи, които изразяваха гневно възмущението си от решението на съда и чакаха извеждането на обвиняемите. Дълго време това не се случи, а сградата бе добре пазена от полиция. След дълго чакане, хората се разотидоха. Очаква се нова вълна от протести.