Болницата в Белоградчик спира работа
Болницата в Белоградчик спира работа / Дарик Враца

Болницата в Белоградчик спира работа до края на месеца, съобщиха от Центъра за защита правата в здравеопазването. Причината е в изключително ниския делегиран бюджет, определен от НЗОК за ноември.

Определеният само преди няколко дни бюджет на практика е бил достигнат от болницата в момента на съобщаването му. Едната причина е в това, че сумата е два пъти по-малка от тази, определена за октомври, а втората - в грипната епидемия, която е довела до повишение на броя на лекуваните болни, особено на деца се уточнява в съобщението. Така директорът на РЦЗ-Видин трябва да създаде необходимата организация за това спешно болните от региона да бъдат транспортирани до най-близката болница, която в случая е областната болница във Видин, отстояща на 50 километра.

Медицинският персонал на Многопрофилната болница за активно лечение в Белоградчик ще бъде пуснат в неплатен отпуск, поради което се преустановяват и консултациите и изследванията, които до сега лекарите от болницата са давали безплатно на държавната Спешна помощ.