/ iStock/Getty Images
Община Видин има готовност да окаже подкрепа при евентуална бежанска вълна от Украйна, съобщават от пресслужбата на кметството. 

Готовността си да подкрепи нашите сънародници от Бесарабия, както и всички украински граждани, които желаят да потърсят убежище в страната ни, е изразил в писмо днес до президента на България Румен Радев и министър-председателя Кирил Петков, кметът на Видин д-р Цветан Ценков.

Тъжното лице на Украйна (СНИМКИ)

В писмото се отбелязва, че: „Община Видин ще направи всичко възможно, за да помогне и облекчи тежката участ на търсещите спасение от военния конфликт, като предложи своето гостоприемство и съдейства, според възможностите си, с всичко необходимо за осигуряване на условия за нормален живот“.

Във връзка със събитията в Украйна, д-р Ценков и общинското ръководство на Видин подкрепят ясната и категорична позиция на държавния глава и премиера, действията на българската държава и правителство в тази кризисна ситуация.

Те са категорични, че е недопустимо в 21 век да се водят военни действия на територията на суверенна държава, се уточнява в прессъобщението. 
БТА