/ ВТУ
„Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ се провежда във Велико Търново днес във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, корпус 5 от 10.00 до 15.00 часа. Форумът се провежда в града за 15 поредна година.

Ректорът на ВТУ връчи дипломите на абсолвентите от Випуск 2018 на Педагогическия колеж в Плевен

През 2018 г. събитията са посетени от общо 12 400 души в цялата страна, а включиите се фирми са 188.
Основната цел е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация.

Организаторите са категорични, че през изминалите 18 години, „Национални дни на кариерата“ се е доказало не само като най-мащабното кариерно изложение в страната, но и като място, откъдето са започнали много кариерни пътища. Статистиката показва, че на национално ниво от форума са започнали кариерите на над 45 000 млади хора.

 Една от уникалните характеристики на форума е, че по време на него се предлагат работни места не само в най-големите икономически центрове, но и в по-малки населени места, покривайки доста от българските региони. Това е и едно от големите постижения на JobTiger като организатор и израз на политиката на компанията да помага за развитието на пазара на труда в страната.

ВТУ ще бъде домакин на престижно студентско състезание 

Форумът следва неотлъчно своята политика за корпоративно-социална отговорност, насочена към насърчаване на младежката заетост и устойчиво развитие на бизнеса.  Великотърновското издание се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, съвместно с Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Тази година  ще се включат над 180 компании в цялата страна, които ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. Провеждането на „Национални дни на кариерата“ в партньорство с Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий” прави събитието по-удобен и по-евтин начин за компаниите да достигнат до много от потенциалните таланти, които все още са свободни на пазара или не са се ориентирали кариерно.

След днешното събитие  форумът ще се проведе в Габрово на 3 април и в Пловдив на 8 април.