Туристите от хижа Твърдица са успешно изведени от района
Туристите от хижа Твърдица са успешно изведени от района / netinfo
Отменено е бедственото положение в община Златарица. Снеговалежа на територията на Великотърновска област е спрял, съобщават от Гражданска защита. Снежната покривка е с дебелинаот 50 см до 1 м.
Пътищата на областта са проходими при зимни условия. Затворени за снегопочистване в община Свищов са участъците Свищов – Совата - П.Тръмбеш в отсечката с. Царевец – с. Совата; в община П.Тръмбеш: Ст.Стамболово – Обединение; в община В.Търново – Плаково - Средни колиби; в община Елена ─ път ІІІ-551 – Дебелец - Ср.Колиби - Елена, ІІІ-662 Твърдица – Елена /отсечката Буиновци – Елена,ІІІ-408 Глоговец – Константин; в община Златарица – Златарица-Разсоха. Проходът Хаинбоаз е проходим при зимни условия. Товарните автомобили да се движат с вериги. Същото ограничение важи за движението на товарни автомобили по пътищата на община Елена. Временно е нарушен достъпа до някои населени места в общините Полски Тръмбеш, Елена, Златарица, но пътните служби непрекъснато почистват падналия сняг.
В района на хижа “Чумерна” е организирана снабдителна акция с вертолет за доставка на хранителни продукти, вода и гориво. 70-те души от база “Твърдица” успешно са изведени от района. Почистването на пътния подход от страна на гр. Твърдица изисква най-малко още два дни работа.
МТЛБ на Дирекция “Гражданска защита” – област Велико Търново оказва помощ по снабдяване на населението и обезпечаване на болни хора в община Златарица.
Една верижна машина от поделението на Българска армия в Белене почиства пътищата на община Свищов. Автогрейдер от Транспортна поддържане – Г.Оряховица участва в почистването на пътищата на община Свищов. Четири машини от община Твърдица и пътните служби на Елена се включиха в почистването на пътя за Чумерна.