Откриха фотоизложба Ани - 10 фотографа снимат един модел
Откриха фотоизложба Ани - 10 фотографа снимат един модел / Община Павликени

Фотоизложба на Ани, най-сниманото момиче от Павликени, радва посетителите в подлеза пред Министерски съвет в София, където е разположен Клуба на фотографа.
Откриването на изложбата „Ани – 10 фотографа снимат един модел” събра в залата десетки любители на фотографското изкуство, майсторите, които са уловили в обективите си павликенското момиче и граждани. Гости на откриването бяха акад. Антон Дончев и кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов.

Моделът Ани беше сред участниците във фото пленера „Павликени и неговите хора”, който се проведе в навечерието на празника на града и 70-та годишнина от обявяването на Павликени за град. Тогава тя впечатлила фотографите с излъчването си. “. Всички фотографи са снимали манекенката Ани. Така на десет фотографа им хрумва да направят една изложба в която да се види кой и как е видял модела през обектива.

„В самото сърце на българската столица, нашият град Павликени е представен с най-хубавото, което има – нашите момичета. Знаете думите за Павликени и за хубавите хора. Днес имаме нагледно свидетелство за това, че тези думи са верни”, каза в словото си кметът. Той припомни за традициите, които Павликени има във фотографското изкуство, както и за събитията, които се организират ежегодно в града – Международния фотоконкурс „Музика в обектива” под егидата на FIAP, пленера „Павликенският край и неговите хора”.

Изложбата се организира от фотографска академия „Янка Кюркчиева” по идея на фотографа Петко Йончев. Експозицията ще остане десет дни.