Над 3000 курсанти и студенти обучава НВУ В. Левски
Над 3000 курсанти и студенти обучава НВУ В. Левски / netinfo
Равносметката от кандидат- курсантската и кандидат- студентската кампания през това лято е, че ние се утвърждаваме все повече като висше учебно заведение с подчертан авторитет и име в системата на българското образование. Това каза в академичното си слово при откриването на новата учебна година в Националния военен университет “В. Левски” неговият началник бригаден генерал Цветан Харизанов. На 100% е изпълнена държавната поръчка по професионално направление- военно дело, на 79 % е реализиран планирания прием на студенти.
Във висшето училище в момента се обучават над 3000 курсанти и студенти по десет граждански и четири военни специалности. Какво им каза при откриването на учебната година бригаден генерал Харизанов, чуйте в прикачения файл.


След церемонията по откриването бяха направени демонстрации на полосата за специални тактически действия, бе показано и как се действа в населен пункт.
Следобед програмата продължи с демонстрации на въоръжение и техника – бойни машини на пехотата, артилерийско и зенитно въоръжение, танк Т-72, симулатор за обучение в стрелба.
В демонстрациите взеха участие курсантите от ІІ, ІІІ и ІV курс, колежани от Професионалния сержантски колеж, техни преподаватели и инструктори.