Елена ще има двама депутати в 42-то Народно събрание
Елена ще има двама депутати в 42-то Народно събрание / снимки: Коалиция за България

Елена ще има двама депутати в 42-то Народно събрание. Водачът на листата на „Коалиция за България" за Великотърновски избирателен район Мариана Бояджиева и четвъртият - адвокат Николай Илчев, са с корени от Еленския край. На среща с обществеността в понеделник вечерта в балканския град Мариана Бояджиева представи листата и програмата на "Коалиция за България". На събитието присъстваха кандидатите за народни представители и местните лидери на БСП. Красотата на площада и многото хора направиха срещата силно емоционална. Първа говори Мариана Бояджиева, която много развълнувано сподели, че винаги когато идва тук се зарежда с прекрасна позитивна енергия.

„Основната грешка на ГЕРБ е налагането на авторитарен стил на управление, който се характеризира с политически и икономически монопол. Това от своя страна сбърка модела на управление на страната и доведе до свита икономика, ликвидиране на малките и средни предприятия. И отново ще кажа над 300 хил. фирми бяха ликвидирани през последните три години и половина. В резултат бяха загубени около 400 хил. работни места. Над 1000 фирми са прекратили дейността си само във Великотърновска област", каза водачът на листата на „Коалиция за България".

Бояджиева засегна и една изключително важна за еленчани тема - здравеопазването. „Това е една от сферите, които при управлението на ГЕРБ претърпя най-сериозна криза. Заради това вие, гражданите на Елена, сте лично засегнати, защото закриха  и вашата болница. На нас ни е ясно колко е трудно в отдалечените малки населени места, хората да разчитат само и единствено на бърза помощ. Затова е много важно да се осигури финансова стабилност на здравната система, главно чрез засилване отговорностите на държавата. Необходимо е и специално внимание към майчиното и детско здравеопазване."

Четвъртият в листата на „Коалиция за България" Николай Илчев призова гражданите на Елена да помислят добре за кого ще гласуват на 12 май и сравни управлението на ГЕРБ с тъмен тунел, от който няма излизане. „И в края на мандата разбираме, че никой в държавата не е бил защитен - нито обикновеният човек, бизнесмена, човекът на науката, хората на изкуството, тези, които работят в социалните дейности, полицията, включително и изпълнителната власт. Всички сме били под някакво наблюдение. Този „Биг брадър",  в който сме живели всички, е нормално да даде своите резултати. Българският гражданин не издържа на този диктат на монополи, на полиция, на администрация, на ниски доходи, на липсата на работа и социални ангажименти от страна на държавата.", заяви Николай Илчев от трибуната в Елена. „Аз разбирам, че ГЕРБ прилагат силови методи и всяват страх, особено активно в малките градове и селата, но е крайно време да спрем да се боим от хора, които водят държавата към разпад. Имате уникалния шанс Елена да бъде представена от двама депутати в Народното събрание. Гласувайте с номер 5 в интегралната бюлетина, за да реализирате този шанс", призова Николай Илчев.

Елена ще има двама депутати в 42-то Народно събрание
netinfo

Преди събранието в Елена, кандидатите за депутати от листата на „Коалиция за България" бяха в Златарица, където бяха посрещнати ентусиазирано от обществеността там. Пред тях говориха кандидатите за народни представители Мариана Бояджиева, Георги Рачев и Тодор Тодоров, който е и кмет на Джулюница. Той нарече управлението на ГЕРБ мутро-милиционерско, което извършва системен геноцид над българския народ.