Жалби за незаконно строителство засипват администрацията на Приморски
Жалби за незаконно строителство засипват администрацията на Приморски / DarikNews.bg, архив

Най-голямата част от жалби на граждани, подадени в район „Приморски“, са свързани с незаконно строителство, разкри районният кмет Петя Проданова. След публично обсъждане предстои да влезе в сила План за регулиране и застрояване, чрез който да се въведе съвременното третиране на градската среда, посочи главният архитект на района Валентин Койчев.

С помощта на документа ще се сложи ред в строителството в „Чайка“. Той предвижда отреждането на повече парцели на сградите, запазване и увеличаване на зелените площи, изграждане на паркоместа. Ще бъде дадена възможност на гражданите да закупуват земята под блоковете си, обясни архитектът.

По време на пролетната рехабилитация в район „Приморски“ са направени 17 хил. кв. м. асфалтови кърпежи, предстои ремонт на още четири от общо 20 улици, които се нуждаят от обновяване. На територията на района са положени 52 ограничители на скоростта от типа „легнал полицай“, отчете Петя Проданова. Само през тази година са обезопасени 8 пешеходни пътеки.

Предстои благоустрояване в частта от района, разположена между улиците „Драва Соболч“, „Драва чех“, „Найден Геров“ и „Цар Асен“. За целта ще бъдат вложени 400 хил. лв.

1 542 728 лв. са постъпили в районната администрация от такси и цени на услуги, разкри още Проданова. От такса „куче“ са събрани 3 753 лв. - с 1 448 повече в сравнение с миналата година.

Сред нерешените проблеми на „Приморски“ остават липсата на достатъчно улично осветление и рехабилитацията на пътната мрежа.