Свилен Крайчев: Няма да спра да работя за Варна
Свилен Крайчев: Няма да спра да работя за Варна / netinfo

Едно от първите неща, които 41-вото Народно събрание трябва да направи, е създаването на Закон за браншовиците, който да им дава възможност да участват в обществения живот на страната. Това заяви във варненския ефир на Дарик зам.-кметът на Варна по транспорта и депутат от листата на ГЕРБ Свилен Крайчев. Бизнесът трябва да участва в изработването на правилата, а браншовите организации да бъдат легализирани, смята той.

Въпреки работата си в бъдещия парламент, няма да пренебрегна ангажиментите, които съм поел във Варна, обеща Крайчев. Според него един от най-важните приоритети за града е приемането на Общия устройствен план, който ще регулира развитието на транспорта и „сините зони”. Въпреки ограничените възможности на общинския бюджет, трябва да се заложи на изграждането на паркинги по входовете и изходите на Варна. Така част от автомобилите ще се изнесат в периферията на града, коментира депутатът. Той заяви, че ще продължи работата си по проекта за монорелсов транспорт като алтернатива на автобусния. До една седмица ще тръгне обществената поръчка за изработването на проекта, посочи Крайчев.

Той обеща варненските депупати от ГЕРБ да не прекъсват връзката си с Варна. Всеки понеделник във Варна ще бъдат отваряни приемни, на които срещите с граждани ще продължат.