Спектакъл  „Фолклорни фантазии” с успех в Генуа
Спектакъл „Фолклорни фантазии” с успех в Генуа / netinfo
След успешно представяне в Генуа, от Италия се завърна екипът на спектакъла „Фолклорни фантазии”, както и художникът Сашо Анастасов. Актьорите от Кукления театър и Сашо Анастасов са били в Италия по покана на община Варна. Общинската делегация е била в италианския град в рамките на организираните Дни на Варна в Генуа.

Спектакълът „Фолклорни фантазии” е бил представен пред италианска публика на две сцени . На импровизирана сцена на площад Сан Матео и във вътрешния двор на Палацо Дукале, където е изградена постоянна сцена.

На два пъти актьорите са представили откъси от „Фолклорни фантазии” и на борда на баркентината „Калиакра”, която в периода на Дните на Варна в Генуа е участвала във ветроходна регата. На борда на баркентината се е състояла и официалната среща на капитаните на другите плавателни съдове, както и официалният коктейл за закриването на Дните на Варна в Генуа.

В рамките на Дни на Варна в Генуа художникът Сашо Анастасов е участвал с изложба „Независими пространства”, която е разположена в сградата на общината на града.

Ремонтът в Кукления театър вече е започнал с подмяна на столовете в залата и с цялостна реконструкция на фоайето, съобщиха от театъра. Очаква се ремонтните дейности да приключат на 10 септември. На 15 септември е официалното откриване на новия сезон, а на 21 септември Кукленият театър ще отбележи 55-годишнината от създаването си.