От ДСБ подкрепиха кандидатурата на Чавдар Трифонов за кмет на Варна
От ДСБ подкрепиха кандидатурата на Чавдар Трифонов за кмет на Варна / netinfo

Варненската структура на ДСБ ще подкрепи Чавдар Трифонов на предстоящите кметски избори. Независимият претендент за поста даде старт на кампанията си още в средата на март. Неговата кандидатура ще бъде предложена на партньорите от Реформаторския блок, ще се търси и по-широка подкрепа, заяви председателят на местната структура на ДСБ Васко Василев.

От партията ще издигнат кандидати за кметове във всички варненски райони. Работи се и по листата за общински съветници, като очакванията са тя също да бъде обща с Реформаторския блок. Амбицията е в началото на юни листата да е готова, имената да са ясни и да се поставят на широко обществено обсъждане. Всички подбрани ще бъдат хора със сериозни качества, увери Василев. Вече е сформиран Общински изборен щаб, начело на който е Стоян Стоянов – сравнително младо лице на ДСБ.

В общата листа, която ще предложи Реформаторският блок, ще има сериозна гражданска квота. Идеята е да има представители и на други десни формации, обясни Васко Василев, който я нарече „листа на десницата във Варна“. Ако такова обединение бъде постигнато, реформаторите могат да вкарат двуцифрено число общински съветници, смята той.

Според председателя на ДСБ във Варна изборът за кметове на райони е от особено значение. Макар да не са разпоредители с бюджета, те имат достатъчно правомощия, коментира Василев.

„Който излъчи качествени хора за кметове на районите, ще има сериозен дивидент“, каза още той.