Местни избори 2015 започват от Варна: Чавдар Трифонов даде старт на кампанията си
Местни избори 2015 започват от Варна: Чавдар Трифонов даде старт на кампанията си / Дарик Варна

Първата в страната кампания за местни избори 2015 стартира днес във Варна. Независимият кандидат за кмет на морската столица Чавдар Трифонов откри предизборния си офис седем месеца преди вота, като с това стана първият в страната кандидат, обявил официално намеренията си да се бори за кметското място.

Чавдар Трифонов е председател на сдружение „Възход за Варна”, занимава се със зърно-бизнес, скоро ще навърши 40 години. На частичните местни избори през 2013 г. във Варна той стана трети.

„Решения, а не празни приказки” е мотото на Трифонов, заело подобаващо място в предизборния му офис. Младият бизнесмен очерта като основен приоритет в кампанията си развиването на благоприятна бизнес среда в града, като за целта той смята, че е необходимо създаване на Агенция по инвестициите.

„Спомням си годините, в които като кажеш, че си от Варна, хората завиждаха. Днес това не е така, защото градът ни отдавна не е място за завиждане”,  сподели Трифонов след водосвета за старта на предизборната си кампания.

Да го подкрепят и поздравят бяха дошли много знакови варненски лица. Сред присъстващите бяха проф. Димитър Камбуров от ДСБ, проф. Красимир Иванов – ректор на МУ Варна и неговият заместник проф. Радослав Радев, отскоро председател на БЛС в морската столица. Редицата на професорите допълваше и Александър Чирков, дошъл специално за събитието. Освен силното медицинско присъствие, направиха впечатление и фигури от политическия живот във Варна. Лидерът на Демократическа партия Варна Мирослав Михов обяви първата политическа подкрепа за Трифонов. Присъстваха и бившият депутат Димитър Карбов, ексобластният управител Яни Янев, председателят на Движение България на Гражданите Стилиян Гроздев, както и бившият зам.-кмет на Кирил Йорданов Димитър Николов от ГЕРБ, който беше един от временно изпълняващите длъжността кмет на Варна преди частичните местни избори.

Очаква се зад кандидатурата на Чавдар Трифонов да застане Реформаторският блок или поне част от него. Трифонов заяви, че ще приеме всяка подкрепа, която не е свързана със статуквото.

Чавдар Трифонов ще бъде гост във варненското Дарик кафе утре. Разговорът с него ще започне в 9.00.