Обстановката във Варна - топящ се сняг и положителни температури
Обстановката във Варна - топящ се сняг и положителни температури / Дарик Варна

Снегът във Варна ще продължи да се топи през целия ден, тъй като температурите ще останат положителни. В момента е 3 градуса, а максималната температура се очаква да достигне 8 градуса. Снеговалежи не се очакват, но затова пък е възможно да превали дъжд, който ще подпомогне топенето на снега, а по-късно ще създаде условия за поледици. За понеделник и вторник се очаква леко понижение на температурите, отново придружено с дъжд. Прогнозата за вторник срещу сряда е за рязко захллаждане и нов снеговалеж.
Движението по основните улици и булеварди е нормално, по-трудно е по малките улици, съдето преспите и натрупванията все още са факт.
От КАТ съобщават за 15 катастрофи през изминалото денонощие, пострадали граждани няма. Всички пътища в областта са отворени за движение.
Пристанище Варна е затворено заради образувалата се гъста мъгла.

От Община Варна съобщават, че в съботния ден са били направени 101 курса за изнасяне на сняг, а през нощта изнасянето и депонирането му е продължило.
18 шахти в район Одесос са били обработени.
От Е-он не съобщават за големи аварии.
Предстои почистване на паркинга на ДКС от снега и отводняване на район, намиращ се в близост до зеленчуковата борса - на ул. “Академик Курчатов”, където - заради започналото топене на снега, се събира вода.
Социалните и здравните заведения, както и градският транспорт работят без проблеми.
Вчера един бездомник, открит в района на Виница, е подслонен в СУПЦ “Анастасия д-р Железкова”. Така, за периода от последните 10-15 дни, спасените от студа хора са станали 34.