/ Добри Атанасов
„Лукойл Академик” е отборът с най-силната селекция. Играе се една идея малко по-лесно срещу тях, тъй като няма сериозно поставени изисквания. Разбира се, ние във всеки мач гоним победата и това е основната цел, но никой няма да направи кой знае какъв проблем, ако не излезем победители. Ние де факто няма какво да се губим срещу „Лукойл Академик”. Мисля, че с „Лукойл Академик” ще стане интересен двубой. Надявам се да покажем добра игра, най.важното е ако можем накрая да се поздравим с успех". Това заяви преди предстоящата среща от 21-вия кръг на НБЛ между "Черно море Тича" и "Лукойл Академик" капитанът на варненския тим Станислав Цонков.

„На ниво мъже в НБЛ резултатът ми от 40 точки срещу „Рилски спортист” е най-високото ми постижение. Има дни, в които всичко, което стреляш влиза, тръгва ти играта и нещата се случват. За да вкара човек 30-40 точки трябва да получи и помощ от съотборниците си. В този мач като цяло всички играхме много добре в нападение, за да вкараме толкова много точки отборно. Отделен въпрос е, че защитата, примерно, има някакви резерви, защото получаваме също така много точки след като сме паднали. Мисля, че всеки може да го постигне, но въпросът е малко да има ден, да повярва в себе, да има малко помощ от съотборниците си. Задължително изискване за много точки е да поемеш отговорност и да имаш самочувствие при стрелбата", заяви още Цонков.

"Не искам да коментирам дали има интереси на други клубове към мен, имам да доиграя сезона тук, имам договор и за догодина, каза още капитанът на отбора.”