Хотели в „Одесос” санкционирани за административни нарушения
Хотели в „Одесос” санкционирани за административни нарушения / odesos.bg

34 хотела и места за настаняване на територията на район „Одесос" бяха проверени от екипи на служители на дирекция „Устройство на територията", Противопожарна охрана и Здравната инспекция по разпореждане на ДНСК. Това съобщават от администрацията на централния варненски район.

Всички обекти се ползват съобразно издадените документи за въвеждане в експлоатация, установи проверката. Нито един хотел няма промени в конструкцията, а обектите са безопасни за туристите и работещите в тях. Спазени са и хигиенните норми и изисквания, като само в един е установено нарушение, за което е съставен акт.

По отношение на пожарната безопасност обаче има повече пропуски. В два обекта са съставени актове за административни нарушения, в други са констатирани пропуски относно вида на схемите и знаците за евакуация, наличните пожарогасители и аварийното осветление. Направени са предписания за отстраняването им.

Само в 3 от проверените обекти има осигурена достъпна среда за хора с увреждания, в други 3 има само подвижни рампи на входните стълбища, а в останалите- няма достъпна среда за хора с увреждания, отчитат от районното кметство.