Борисов откри ремонтирания театър във Варна, сравни го с Народния в столицата
Борисов откри ремонтирания театър във Варна, сравни го с Народния в столицата / снимки: Дарик Варна
Борисов откри ремонтирания театър във Варна, сравни го с Народния в столицата
59176
Борисов откри ремонтирания театър във Варна, сравни го с Народния в столицата
  • Борисов откри ремонтирания театър във Варна, сравни го с Народния в столицата

Бойко Борисов остана доволен от новия вид на Драматичен театър „Стоян Бъчваров”, в който се помещава и операта, като дори го сравни с Народния театър „Иван Вазов” с думите: „Не е по-лошо от Народния”. Премиерът пристигна специално във Варна, за да открие ремонтираната зала, която вече посрещна своите първи зрители през изминалата седмица.

Пред журналисти, фоторепортери и оператори и в компанията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова Борисов пробва новите седалки в основната зала на театъра и остана видимо доволен от комфорта, който те осигуряват. Единствената му забележка беше за цвета на столовете.

„И пак червени седалки, навсякъде червени седалки слагат!”, с шеговит тон се възмути премиерът.

Заедно с първите мъже на Варна Бойко Борисов изпробва и новата въртяща се сцена на театъра, която направи почти пълен кръг с управляващи, вместо с актьори.

Гид на премиера в кратката му обиколка беше директорът на Театрално-музикалния продуцентски център (ТМПЦ) Даниела Димова, която изтъкна ролята на държавата и лично на министъра на културата Вежди Рашидов за ремонта на театъра.

Варненският театър вече разполага с най-модерната в България въртяща се сцена и повдигаща се оркестрина. Проектът за реконструкция и модернизация е осъществен по ОП „Регионално развитие”, като финансирането в размер на над 3 млн. лева е осигурено от Европейския фонд за регионално развитие.

Ремонт на емблематичната сграда на театъра не е правен от 23 години.

Борисов бе посрещнат в Операта с хляб и сол.

Борисов откри ремонтирания театър във Варна сравни го с Народния в столицата
netinfo