Внесоха подписка в Общината срещу допълнителното застрояване на парк Бедечка
Внесоха подписка в Общината срещу допълнителното застрояване на парк Бедечка / организаторите на подписката

233 подписа на живущи около парк „Бедечка" бяха внесени в Община Стара Загор. Хората възразяват срещу готвеното допълнително застрояване на парка. Живущите в „Самара 3" и на улица „Иван Вазов", където са събирани подписите, са недоволни, защото малкото останали зелени площи според плана за застрояване на парка, намаляват с още една.

Преди месец общинският съвет на Стара Загора съвет даде зелена светлина на изменение в плана за застрояване на района. С изменението терен за озеленяване и терен за спортна площадка сега са предвидени за застрояване, обясняват жителите на квартала.

В последните месеци казусът „Бедечка" предизвика обществено внимание и протести заради предвиденото застрояване на близо 400 декара зелена площ. В плана бяха установени и редица смущаващи обстоятелства, част от които бяха отбелязани и в становище на Омбудсмана на Константин Пенчев, припомнят хората.

Изменението на подробния устройствен план за застрояване на парка се наложи след като стана ясно, че в него не са били взети предвид четири имота. За да бъдат компенсирани правоимащите, на 16 май 2013 г. общинският съвет разреши изменение на плана, коментират още недоволните граждани.