/ Държавна опера-Стара Загора
Старозагорският художник Светлозар Недев реди изложба „Адаптивна реалност” във фоайето на операта. Тя ще бъде открита днес от 18:00 часа и ще остане експонирана до 10 април.
 
Бизнес, местна власт и социални партньори на среща в Стара Загора

 „Работя в стил абстрактен експресионизъм. В творчеството си интерпретирам основно идеята за безкрая на Космоса като еквивалент на човешки мисли, идеи и мечти. В интерпретирам различни теми : „Сън от бъдещето“, „Космическа релация 1 и 2”, „Тънка линия”, „Космосът на земята”, „Галактически флирт”, „Сън от бъдещето”, „Душата на Космоса”, „Илюзии на греха“, „Стъпки в душата“, “Другия поглед“.
 
Последният ми цикъл е „Адаптивна реалност“ - картини, рисувани през последната година и половина специално за дипломната ми защита по живопис в НХА. Всички картини са в два основни формата 90/70 и 150/120 и няколко - във формат 100/120, всички са смесена техника на платно и интерпретират темата „Адаптивна реалност“.
 
Посланието на моите картини е, че за да се справим с предизвикателствата на живота, ни е необходимо повече въображение, фантазия, необходимо ни е понякога да излезем извън рамките на видимото и познатото, и да извисим стремежите си, чрез които да изградим нашия собствен свят, който да ни позволи да оцелеем в реалността”,  споделя авторът.
 
Светлозар Недев е автор на повече от 30 самостоятелни изложби, както и в общи изложби, живопис и фотография в България и в чужбина. Негови творби са притежание на галерии и частни колекции от България, Турция, Русия, Чехия, Австрия, Швейцария, Хърватска, Румъния и Дания.  Член е на:- Съюза на българските журналисти от 1998 г.-

Професионалния съюз на художниците, група Москва,Русия от 2011 г.- Арт Интернешънъл Груп, Англия от 2012 г.