Магистрала и пристанище са затворени, заради виелицата
Магистрала и пристанище са затворени, заради виелицата / netinfo
На Горещия телефон на общината е подадена информация за бедстващ шофьор на ТИР, който не е успял да потегли в района 250-ия километър на АМ „Тракия“, поради обилното снегонавяване. Сигналът е предаден от тел. 112 към Областно пътно управление.
 
Над 100 сигнала са подали старозагорци на 27 февруари.
 
Екипите на Общината и почистващата фирма продължават работа по отстраняване на снежната покривка от улици и пред обществени сгради. Приоритетно и през днешния ден ще е почистването на уличната инфраструктура, по която се движи градският транспорт. „Зелена зона“ остава безплатна за паркиране. Призовават се гражданите да почистят пред домовете и офисите си, както и да се съобразят със зимната обстановка.
 
Сигнализирано е за липса на електрозахранване в село Могила, а авария е причината за спиране на електричеството в част от старозагорския квартал „Индустриален“. Екип на електроразпределителното дружество е отреагирал и на спиране на тока в сградата на охраната на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.
 
Екип на „Контрол и обществен ред“ е обезопасил шахта на кръстовището на ул. „Хаджи Димитър Асенов“, южно от бул. „Славянски“.
 
Гражданин е сигнализирал за изхвърляне на сняг върху пътното платно и тротоара в района на бул. „Цар Симеон Велики“, западно от автобусна спирка „Чая“, от продавачи на мартеници, които са разчиствали около търговската си площ. Екип на „Контрол, екология и чистота“ е направил предупреждение за спазване на Наредбата за обществения ред.

Около 35 сантиметра е снежната покривка в Стара Загора. Всички машини на снегопочистващата фирма почистват основните пътни артерии. Проблем създават малките улички. Заради снега първите курсове на автобусите към почти всички села не са били изпълнени, информира зам.-кметът Йордан Николов. Ситуацията вече е овладяна, няма проблем за движението на градския транспорт.