Руски делегати в Стара Загора
Руски делегати в Стара Загора / Дарик - Стара Загора

Руска делегация от Калининградска област посети Община Стара Загора. Целта на визитата бе чужденците да се запознаят с работата на Центъра за информация и услуги на гражданите.

„Правителството на Калининградска област работи по 3 годишен проект със средства на Европейския съюз на стойност 6 млн.евро за повишаване на административния потенциал, включително и за създаването на електронно правителство", обясни заместник-ръководителят на Правителството на Калининград Аркадий Сараев.

Гостите от Калининград са представители на правителството, общината и административни центрове на града. Програмата за посещенията им в общините Благоевград, Габрово, Стара Загора и Сливен е изготвена по предложение на "Фондация за реформа на местното самоуправление".

 „Стара Загора е уникална със създаването на първия в страната Център за информация и услуги преди 11 години. Сега предстои и въвеждане на електронно правителство в Община Стара Загора, така че руската делегация ще почерпи опит от местната администрация" коментира програмният координатор на "Фондация за реформа в местното самоуправление" Василка Сирачевска.

Секретарят на Общината Николина Горова информира гостите за спечеления проект на Община Стара Загора за създаване на електронно правителство и предоставяне на всички услуги изцяло по електронен път.

В момента в Центъра за услуги и информация на гражданите се предоставят 75% от всичките услуги на Община Стара Загора.