Партиите от коалиция „България без цензура” готвят ново споразумение
Партиите от коалиция „България без цензура” готвят ново споразумение / Пресцентър

Седемте партии, участвали в изборите като коалиция „България без цензура" са пред подписване на ново коалиционно споразумение. Това обяви в Стара Загора председателят на партия „Лидер" и заместник председател на парламентарната група на Български демократичен център Кънчо Филипов.

„Съгласно изискванията на закона коалиционното споразумение, което имахме важеше само за изборите. Смятаме, че нашата работа там показа, че има добра основа, за да продължим общата си дейност. В момента уточняваме условията, като ще се стремим вътре в този съюз всяка партия да запази идентичността си. Наред с това ще действаме в синхрон. Целта ни ще бъде да подобряваме ефективността на работата си, най-вече в общините и областите", обясни Кънчо Филипов.

Все още няма яснота как ще се казва новата коалиция и дали името й ще съвпадне с това на парламентарната група. Не е поставен и конкретен срок, в който ще действа коалиционното споразумение.

„Ще поканим и други партии и обществени движения, но на този етап разговорите се водят между България без цензура, Лидер, Гергьовден, Земеделския народен съюз, Съюз на свободните демократи, Партия на българските жени и БДС-Радикали. Все още нямаме и конкретна дата за подписването на споразумението, но би трябвало до седмица-две да сме готови", заяви Кънчо Филипов.