Партии със санкции за плакати
Партии със санкции за плакати / Община Стара Загора

Служителите на общинско звено „Инспекторат"са съставили актове за констатирани нарушения при разлепване на агитационни материали на политически партии в Стара Загора, на 7 непозволени места. Констатираните нарушения са по Чл.12 ал.2 от Наредбата за опазване на обществения ред в Община Стара Загора. Предвидените по нея санкции са до 5 000 лв. за физическо и до 50 000 лв. за юридическо лице.

Поставянето на плакати и всякакви агитационни материали на сгради и обекти общинска собственост, дървета, стълбове на уличното осветление и на контактната мрежа на тролейбусния транспорт, както и на спирките на градския транспорт беше забранено и със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров от 8 април т.г.

По време на агитационната кампания кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети могат да поставят агитационни материали само на информационните табла за реклами и съобщения и временните ограждения на строителни обекти.

На частни сгради, огради и витрини агитационни материали могат да бъдат поставяни с разрешение на собственика или управителя на имота.

Заповедта на кмета, където са указани и позволените места за плакати е публикувана на електронната страница на община Стара Загора:
http://www.starazagora.bg/images/stories/municipality/izbori2013/Zap_mesta_agitatsia2013.pdf

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призовава представителите на всички политически партии да се съобразяват с изискванията на Наредбата за опазване на обществения ред в Община Стара Загора и с указанията в издадената заповед. Общинското ръководство очаква от участниците в предизборната кампания да покажат, че уважават правилата и законите в държавата, както и да демонстрират грижа към опазването на чистотата и приветливостта на града. Партиите, коалициите от партии и инициативните комитети в срок до три дни след изборния ден са длъжни да премахнат поставените от тях агитационни материали и да организират почистването на местата, на които са били поставени.