Откриха обновен участък от улица Ал. Стамболийски в Казанлък
Откриха обновен участък от улица Ал. Стамболийски в Казанлък / Община Казанлък

Двама домоуправители на жилищни кооперации от улица „ Александър Стамболийски" в Казанлък,  кметът на общината Галина Стоянова  и председателят на Общинския съвет в града Николай Златанов прерязаха символично лентата на открития и обновен участък на улицата. Ремонтът на една от най- разбитите и в окаяно състояние казанлъшка улица започна в началото на лятото и първият му етап приключи снощи. Той бе осъществен от две фирми с активното участие на общинските звена.


След ремонта улицата е с изцяло подменена тротоарна настилка от 1600 кв. м, подменена е основно и асфалтовата настилка, изградена е нова канализация и противопожарни кранове, нови бордюри , на мястото на старите липи са засети 126 нови дървета-основно албиция и каталпа, както и 800 различни храсти.
Новооткритият участък от улица „ Ал. Стамболийски" става първият в Казанлък, където варненска фирма е поставила и нови улични LED лампи, с голяма икономичност. По думите на кмета на Казанлък, новото модерно осветление ще пести до 50% от сегашните средства, давани за това.


По време на кратката церемония по откриването на обновения участък от улицата, Галина Стоянова заяви, че „инфраструктурата е приоритет за общинската управа, тъй като няма как да се превърнем в туристически град, без добра инфраструктура".
44 са улиците, които тази година асфалтира общината в Казанлък, половината от тях са в 19-те населени места.


Градът ще се преобрази, заяви Стоянова и благодари на хората за търпението, като ги призова да се обичат и да са съпричастни към общите дела, като пазят новите площи.