Операта с нов спектакъл за деца
Операта с нов спектакъл за деца / Държавна опера-Стара Загора

Държавна опера-Стара Загора ще покаже поредния си спектакъл за деца. На 11 март от 19,00 часа съвместно с детски музикално-танцов театър „Маргаритки" при Център за наука, култура и изкуство към Община Стара Загора операта ще покаже музикално-образователният спектакъл „Вълшебства".

На сцената оживяват прилепи, панди, бръмбарчета, планети, метеорити ... звучат песни (от такива за най-малките деца до сложни - на няколко гласа), представят се танци (от класически до модерен балет) и още изненади от артисти и хора на Държавна опера.

„Ние сме букет от малки певци, танцьори и актьори на възраст между 5 и 15 години. Гордеем се с богат собствен репертоар (над 100 детски песни и танци). На голямата сцена представяме „Немитата круша" и „Космическа приказка" (авторски мюзикъли). Познават ни не само в България, но и в Австрия, Германия.

Участвали сме в спектакли на Държавна опера, Стара Загора (балета „Лешникотрошачката", балета „Кръстопът на страстта", операта „Турандот" и др.) Нашите учителки са: Маргарита Шоселова - художествен ръководител, Радост Младенова-Арабаджиева - хореограф, Лиляна Дойчева - вокален педагог", представят себе си изпълнителите от с детски музикално-танцов театър „Маргаритки".

„Сега всеки ден чуваме за изчезващи растения и животни, които си отиват завинаги. Ние сме още деца и нямаме всички решения, но може би и вие, възрастните, осъзнавате, че ги нямате.

Не знаете как да поправите дупките в озоновия слой. Не знаете как да върнете рибата в замърсените води. Не знаете как да върнете изчезналите животински видове. И определено не знаете как да върнете дъждовните гори, които сега са се превърнали в пустини. Ако не знаете как да поправите всичко това, моля ви спрете да го рушите!", допълват те за посланието на спектакъла „Вълшебства".