Община Казанлък приветства близо 7 900 ученици
Община Казанлък приветства близо 7 900 ученици / Община Казанлък

Община Казанлък приветства близо 7 900 ученици на 15-ти септември.

Кметът Галина Стоянова поздрави с „На добър час!" учениците на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм и на СУ „Екзарх Антим I". „Аз също съм учител и се вълнувам да вляза в клас!", сподели Стоянова и изтъкна високото ниво на гимназията, с 51-годишна история и превръщането на туризма в приоритет от първостепенно значение за развитието на общината. Сред придобивките, на прага на учебната 2016 - 2017 г., за учениците на гимназията бе новият микробус, спечелен по европейски проект, който ще улесни учебните занимания на бъдещите екскурзоводи, кетъринг специалисти и икономисти.

„Ново начало за българското образование" нарече предстоящата учебна година директорът на СУ „Екзарх Антим I" Радиана Стефанова заради старта на реформата в образованието и новия образователен закон. Като основна задача на учителите тя посочи умението да открият таланта на всяко дете и да го развиват. Стефанова спомена и най-мащабния проект на Общината, чиято реализация предстои догодина - мерките за енергийна ефективност за СОУ „Екзарх Антим I" на стойност 1 300 000 лв.

Реконструирането на учебната сграда бе изтъкнато като едно от големите предизвикателства и от Галина Стоянова: "Но най-голямото предизвикателство е да познаваме нашите деца, да им даваме това, от което имат нужда и да ги учим на добро!", каза тя пред пълния училищен двор.