Модерни помещения за старозагорските пожарникари
Модерни помещения за старозагорските пожарникари / netinfo
Директорът на Областна Дирекция “Пожарна безопасност и Защита на населението” комисар Славчо Славов откри седем обновени битови помещения в сградата на Старозагорската пожарна.Вложените средства са повече от 50 хиляди лева и са осигурени от Министерството на бедствията и авариите още през миналата година. На откриването присъстваха директорите на ОДПБЗН – Пазарджик, Кърджали, Пловдив, Смолян и Хасково, а комисар Славов им благодари за неоценимата подкрепа през горещото лято на 2007 година . "Тогава победихме в едномесечната битка с огъня, благодарение на тях”.

За първи път, след близо 80 години помещенията на дежурните смени са напълно реконструирани. Съществени ремонти на сградния фонд са извършени и в противопожарните служби в Чирпан, Раднево, Гълъбово, Павел баня. В Казанлък е изготвен проект и е осигурено финансиране за построяване на нова модерна пожарна, която ще е съизмерима с най-добрите европейски служби.

Сградата в Стара Загора е построена през 20-те години на миналия век за мелница. През 1928г. е започнало преустрояването й и от 1934г. до днес противопожарната служба на града се намира в нея. През 2001 г. бе извършен ремонт и преоборудване на административната й част, а три години по-късно със средства по проект «Красива България» бе обновена фасадата й.

В прикачения звуков файл може да научите от комисар Славов любопитни подробности около историята на една от най-красивите сгради в центъра на Стара Загора .