Люта битка за Бедечка се заформя в Стара Загора
Люта битка за Бедечка се заформя в Стара Загора / dariknews.bg

Истинско скандале гранде се разигра в Стара Загора. Към до болка познатия казус с парк „Бедечка", между досегашното гражданско движение за запазване на парка от застрояване и община Стара Загора, се включи и друго- на собствениците на 200 дка земи с името гражданско сдружение „Бахчи Бедечка".

Поводът за недоволството на реститутите е внесеното за разглеждане от Общинския съвет предложение на кмета Живко Тодоров за преразглеждане на Общия устройствен план на града касаещ парка.

„Кметът Живко Тодоров и председателят на Общинския съвет Емил Христов да подадат оставка. Зад решението на кмета стои бизнесмена Дечко Колев и сина му Иван Колев. Преди 3 месеца Дечко Колев е внесъл предложение в общината за взимане на концесия на парка за 35 години. Искаме среща с премиера Бойко Борисов, за да му кажем какви ги вършат хората му тук", обясни един от собствениците Димитър Димитров.

„Идеята на кмета е с отчуждаването на имотите ни да бъде смъкната цената им. Затова настояваме в рамките на един месец собствеността ни да бъде заменена с общински имоти или да ни бъде платена. Не сме против гражданското движение, което защитава „Бедечка", но искам да ви кажа, че зад тях стои общинският съветник от партия „Нова сила" Тихомир Томов и доста сериозни финансови интереси", продължи Димитров.

Собствениците се обединиха около мнението, че не са против партия ГЕРБ и дори гласували за тях. Те подготвят и протест пред общината в сряда, разрешението за който ще поискат днес.