Дариха чисто нов автомобил на Дома за медико-социални грижи
Дариха чисто нов автомобил на Дома за медико-социални грижи / DarikNews.bg

Чисто нов автомобил „Пежо Партнер" получи Дома за медико-социални грижи в Стара Загора.

Дариха чисто нов автомобил на Дома за медикосоциални грижи
netinfo

Фирмата-дарител е „Елми" ООД- Стара Загора и корейската „Съндей". Те получиха благодарствена грамота от името на децата в дома, както и думи на признателност от директора д-р Георги Узунов и неговия екип.

Дариха чисто нов автомобил на Дома за медикосоциални грижи
netinfo

„Колата ще се използва за децата, които се нуждаят от медицински грижи във водещи болници в София. Този тип автомобил има достатъчно пространствени възможности, за да се транспортират деца и придружители. Пежото е климатизирано, в него ще се постави и кислородна преносима система", обясни д-р Узунов.

Първия курс, който ще направи автомобилът, е до Александровска болница, където в Клиниката по пластична хирургия е извършена операция на дете от старозагорския Дом за медико-социални грижи.

Дариха чисто нов автомобил на Дома за медикосоциални грижи
netinfo

Старозагорските и корейски дарители разгледаха дома и Дневния център, който приема деца от няколко месечна до 7-годишна възраст, насочени от Отдел за закрила на детето, по молба на родителите.

Преди две години бе открит и Центърът за ранна медико-социална интервенция в ДМСГД .Мисията на центъра е откриване и ранна диагностика на нарушенията в развитието на детето, превенция и редукция, ранно обучение, подкрепа на семейството, подкрепа в здравната обучителната и социална адаптация на детето.

Дариха чисто нов автомобил на Дома за медикосоциални грижи
netinfo

Дом за медико-социални грижи за деца - Стара Загора е акредитирано лечебно заведение, което предоставя високо квалифицирана медицинска помощ и социални услуги за деца с медико-социален риск. ДМСГД осъществява диагностика, лечение и рехабилитация на деца с остри и хронични заболявания.