Без алкохол в изборния ден
Без алкохол в изборния ден / Dariknews.bg, архив

С цел осигуряване на нормално и спокойно протичане на изборния ден се забранява продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитки в търговските обекти, заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на Община Стара Загора. Забраната е в сила за периода от 07.00 ч. до 21.00 ч. в неделя, с изключение на тези, в които ще се провеждат семейни и обредни ритуали /сватби, кръщенета и тъжни обреди/, както и за продажба на алкохол и спиртни напитки на едро.

За същия период се забранява и провеждането на всякакви масови прояви на открито на територията на Общината, създаващи предпоставки за нарушаване на обществения ред.

Копие от заповедта е връчено на кметовете на кметства и кметските наместници, на директора на ОД на МВР - Стара Загора и началника на отдел „ООР и УК" при Община Стара Загора, на Районна избирателна комисия - Стара Загора и областния управител.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на директора на ОД на МВР - Стара Загора и на началника на отдел „ООР и УК" при Община Стара Загора.