кражба кола
кражба кола / iStock/Getty Images
За три дни столичната полиция е установила кражба на автомобил и автомобилен акумулатор, при два различни случая, съобщиха от МВР.

На 10 януари полицията е задържала 24-годишен мъж, откраднал кола, която била паркирана в района на ул. „Николай Коперник“. След сигнал за извършеното престъпление започва разследване и е заловен мъжът, който е криминално проявен столичанин. Автомобилът е открит в района на град Божурище.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

От МВР съобщават и за друга кражба - на акумулатор на лек автомобил. Тя се е случила на 7 януари. Колата е била паркирана в района на кв. „Горубляне“. След като собственикът на превозното средство констатирал липсата на акумулатора, той подал сигнал в полицията и за случая е арестуван 35-годишен мъж. Прокуратурата е постановила задържане до 72 часа на мъжа и му е повдигнала обвинение.

На 3 януари криминалисти от София задържаха 24-годишен за кражба на лек автомобил. Арестът му е осъществен часове след извършеното престъпление. 
 
Марин Колев/БТА