/ Dariknews.bg, Архив
Ремонт на столичната улица „Цар Иван Шишман“ започна отново днес. Ремонтираният участък обхваща пространството от улица „Граф Игнатиев“ до „Паренсов“. Срокът за ремонтните дейности е 50 дни, но се очакват и забавяния. Въвежда се и временна организация на движението.
 
Столичната улица „Шишман“ веднъж вече беше ремонтирана, но тогава уточниха от общината, се е положила временна настилка. Сега ще бъдат направени нови тротоари, като ширината на този от страната на сградите ще бъде удвоена, ще бъдат обновени настилките, осветлението и озеленяването.

Йорданка Фандъкова: Научихме си урока, че само работа не е достатъчна (ВИДЕО)
 
Въвежда се и временна организация на движението. От днес не се допускат автомобили в ремонтирания участък, а посоката на движение по улиците „Генерал Паренсов“ до „Шишман“ ще е от към булеварда „Васил Левски“.
 
От днес до 28 февруари ще се работи по реконструкцията, разширяването на тротоара и полагането на бетон от страната на сградите.

За какво ще харчи Столична община през 2019-а? (ОБЗОР)
 
Вторият етап на работата ще се премести от страната на църквата „Св. Седмочисленици“. В него ще бъде полагането на новите настилки по тротоарите и пътното платно.
 
Ремонтът на улица „Цар Иван Шишман“ се очаква да продължи 50 дни, но вече от общината очакват времето да се влошава и от там работата в този период да спира.
 
Актуална информация ще се дава всеки четвъртък от 11:00 до 11:30 ч. във временните офиси на строителната фирма, изпълнител на обекта, на ъгъла на „Патриарх Евтимий“ и „Хан Крум“.