Фандъкова за решението на Андрей Иванов: Разбирам го, атаките към него са доста сериозни
Фандъкова за решението на Андрей Иванов: Разбирам го, атаките към него са доста сериозни / Sofia Photo Agency, архив
Фандъкова за решението на Андрей Иванов: Разбирам го, атаките към него са доста сериозни
48941
Фандъкова за решението на Андрей Иванов: Разбирам го, атаките към него са доста сериозни
  • Фандъкова за решението на Андрей Иванов: Разбирам го, атаките към него са доста сериозни

Срещу Андрей Иванов имаше множество медийни публикации и аз разбирам решението му да подаде оставка като председател на Столичния общински съвет, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в Министерски съвет: „Това е лично решение на Андрей Иванов, така че попитайте него. Атаките към него през последните месеци са доста сериозни. В края на краищата са довели до лично решение, което смятам, че е съвсем основателно".

Тя бе категорична, че когато има конкретен сигнал до нея, тя винаги го проверява, но отказа да коментира дали критиките в медийните публикации са основателни: „Не коментирам и не работя по слухове. Проверявам конкретни сигнали, които получавам. За това още в кампанията, когато основните упреци към мен бяха насочени именно по този повод, винаги съм казвала, че сериозният политик, сериозният човек, когато има някакъв сигнал, го подава".

Фандъкова каза още, че спорове е имала не само с Андрей Иванов, а с много от съветниците на ГЕРБ, което е съвсем нормално: „В хода на работа ние имаме спорове, имаме някои противоречия, което е важно да го има, да се обсъждат - сядали сме, обсъждали сме, информирали сме се един друг. За мен това е нормален ход на работа. Не е имало напрежение и аз това го казах още преди седмица".

За Елен Герджиков столичният кмет заяви, че е един от най-активните общински съветници в Общинския съвет: „Работим заедно добре и аз смятам, че той ще се справи много добре с тази задача".

Йорданка Фандъкова допълни, че Андрей Иванов е забавил връщането на Общинска банка на столицата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова подчерта успешния мандат на ГЕРБ в столицата.