Закриват 10 паралелки в гимназиите в Сливенска област
Закриват 10 паралелки в гимназиите в Сливенска област / netinfo

10 паралелки в профилираните училища и гимназии след седми клас ще бъдат закрити след приключване на първото класиране в Сливенска област . Това съобщи за Дарик Стела Бояджиева - експерт в Регионалния инспекторат в Сливен.

Отпадат паралелките „Компютърно проектиране" и „Моден дизайн" в гимназията по текстил и облекло. Прием няма да има в паралелката „Геодезия" в гимназията по строителство и архитектура, в гимназията по механотехника се закрива специалността „Автотранспортна техника", а в гимназията по електроника и електротехника, специалността „ Електрически инсталации". Прием, поради малкия брой гимназисти, няма да бъде извършен и в паралелката „Застрахователно и осигурително дело" с френски език в гимназията по икономика.

В четири паралелки в профилираните гимназии и средните общообразователни училища в областта също няма да бъде извършен прием. Това са СОУ „П. Яворов" в Сливен - специалността „хуманитарен профил", в гимназията с преподаване на западни езици в паралелка с първи профилиращ предмет с френски език, в ПМГ „Д. Чинтулов" - паралелката "Биология с немски език" и в Хуманитарна гимназия в паралелката с първи профилиращ предмет история и втори предмет български език и литература.

От общо 33 паралелки по утвърден план за 10 не е извършен прием при първо класиране, уточни Бояджиева.

 Днес е последният ден за записване на учениците, приети на първо класиране.