Възстановиха младежката организация на ВМРО в Ямбол
Възстановиха младежката организация на ВМРО в Ямбол / netinfo

Младежката организация на ВМРО в Ямбол бе възстановена, съобщи регионалният организатор Георги Георгиев. На проведеното учредително събрание  младежите избраха за патрон легендарния войвода Индже. За председател бе избран Станислав Колев, а за зам. председател и секретар - касиер - Стоян Дойчев и Десислава Атанасова. До коледните празници се очаква да се присъединят десетки млади хора от града. Новата организация ще планира серия от патриотични инициативи за следващата година.

На събранието присъстваха председателят на местната структура на партията Христо Димитров, доайена Гроздьо Гроздев и координаторът на националния щаб Стойчо Димитров, а общинският председател на Елхово Димитър Димитров заяви пред новоприетите членове, че те трябва да бъдат готови за бъдещо управление, „за да се прекрати практиката България да бъде управлявана от корумпирана политическа клика". Той обяви, че след празниците през януари е предвидена тържествена клетва за нови членове на ВМРО от общините Ямбол, Сливен, Елхово, Хасково, Карнобат и Средец.

На младежите бе напомнено, че историческата организация не се напуска и не се встъпва в друга, защото при клетвата отгоре гледа Бог, а отдолу камата и пистолета.

ВМРО ще се разрасне в региона и в най-скоро време ще има организации в община Тунджа, селски структури в Сливенско и ще бъде възстановена организацията в Котел, заявиха воеводите.