Стартира данъчната кампания
Стартира данъчната кампания / DarikNews.bg, архив

Данъчната кампания 2014 започна на 1 януари с подаването онлайн на първата декларация за облагане на доходите. Онлайн системата за подаване на декларации от физически лица беше активирана в първата минута след настъпването на новата година.

Всеки гражданин, който я ползва за изпращане на подписани с електронен подпис подоходни формуляри получава 5% отстъпка от данъка за довнасяне до края на април 2014 г. Започна и „Офлайн“ данъчната кампания.

В Ямбол първият обслужен клиент заедно с подаването на годишната си  декларация е поискал ПИК /персонален идентификационен код/. Фирмите декларират корпоративните печалби до края на март 2014 г., физическите лица могат да подадат декларациите си и да внесат данъка не по-късно от 30 април, припомнят от НАП.

Освен деклариране на доходи и корпоративни печалби онлайн, приходната агенция предлага и услуга за плащане на всички видове задължения по Интернет, както и още близо 30 е-услуги, които спестяват на бизнеса и гражданите над 300 млн. лв. годишно.

Консултации за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.