Сменят указателни табели на улици, жилищни комплекси и други обществени сгради в Сливен
Сменят указателни табели на улици, жилищни комплекси и други обществени сгради в Сливен / Община Сливен

Идеен проект за цялостна визуална комуникация на град Сливен беше представен днес от заместник-кмета инж. Иван Манчев и Никола Урумов, участник в творческия екип на проекта. Идейната система се разработва от два месеца и предлага цялостно визуално решение, съобразено с инфраструктурата на Сливен, което да бъде разпознаваемо от всички граждани и гости на града. Изготвянето на проект за нови двуезични указателни табели е поредната стъпка, предприета от общинското ръководство, по усъвършенстването на градската улична мрежа.

Проектът включва основни и допълнителни елементи от визуалната комуникация, необходими за ориентирането на хората в градска среда. При одобрение на идейните решения, новите указателни табели с имената на улиците ще бъдат поставени върху жилищни сгради и на метална носеща конструкция (стълбове) на всяка пресечка и кръстовище в Сливен.
„Поставянето на нови табели по улиците в Сливен е наложително, защото през последните години в града се построиха нови сгради, а старите табели са износени, повредени и нечетливи", посочи Манчев. Според заместник-кмета табелите на улиците и указателите за историческите забележителности в Сливен са недостатъчни, а по обществените и частни сгради се наблюдават различни по вид и форма информационни указатели.
Обновяването на указателни табели на улици, жилищни комплекси и други значими институции и обекти в града се извършва за първи път през последните 20 години в Сливен. Реализирането на този проект ще се извърши поетапно, в съответствие с финансовите възможности на общината, като първото поставяне на нови указателни табели трябва да се изпълни в центъра и кварталите „Комлука" и „Клуцохор".
След провеждане на обществено обсъждане на проекта, новата информационно-навигационна система на Сливен ще бъде адаптирана и за електронно ползване чрез мобилно приложение, съобщиха от общинското ръководство.