Шествия и молебен в Сливен за сестрите ни в Либия
Шествия и молебен в Сливен за сестрите ни в Либия / netinfo

Шествия в подкрепа на несправедливо осъдените български медицински сестри в Либия ще се проведат днес в Сливен, Ямбол, Нова Загора и Стралджа. Протестите в Сливен започват в 12 ч. пред здравните заведения в града, където с вой на сирени и петминутно бдение колегите на Нася Ненова ще покажат своята подкрепа към медиците в Либия. Шествието ще се насочи към площад „Х. Димитър”, където в 12.30 отец Красимир от храм „Свети Димитър” ще се отслужи молебен за здраве и спасение.

Шествието и молебена се организират от членовете на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи и Български лекарски съюз.

В 12.30 от градинката пред „Печ” започва протестен митинг-шествие, организиран от Община Сливен и в-к „Стандарт”. Очаква се към 13 часа шестрието да стигне площад „Х.Димитър”, където да се присъедини към протестиращите медици.

Протестът се подкрепя от областната организация на БЧК. Днес, когато се навършват 8 години от задържането на медицинските ни сестри, членове и доброволци на БЧК и БМЧК ще раздават лентички, символ на кампанията в училищата, в държавни институции и на граждани.