С нови предизвикателства стартира традиционният пленер «Певецът на Тунджа»
С нови предизвикателства стартира традиционният пленер «Певецът на Тунджа» / Община Тунджа

Стартира традиционният пленер «Певецът на Тунджа». В тазгодишното издание се включват 11 ямболски творци, сред които Цветан Казанджиев, Боряна Чапърова, Кольо Инджов, Кольо Костов, Александър Александров, Траяна Панайотова и Диана Йорданова.

За втора поредна година артистите ще работят в Градския парк, като целта е възприятията им да бъдат непосредствено провокирани от заобикалящата ги среда.
Този път ямболските творци ще изненадат посетителите в парка и с арт-инсталации и скулптурни фигури, които ще останат за постоянно в градската градина. Николай Караманов, Иван Танев, Мариян Дянков и Борис Йорданов ще представят свои пластики от дърво, метал и бетон, с които ще дадат нов облик на любими места в парка – малкия и големия розариум, също и на подхода към детския кът.

Пленерът ще продължи до 19 септември, след което ще бъде открита изложба, посветена традиционно на отбелязването на Деня на Независимостта.

Културният форум се провежда за пета поредна година. Организатори са община Ямбол, Художествена галерия  „Жорж  Папазов” – Ямбол и  Представителство на съюза на българските художници в Ямбол.